Fırında Mantarlı Tavuk Sote için gerekli malzemeler ;
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
- 1 adet soğan, 1 adet kırmızı biber,
- 300 gr kıyılmış mantar,
- Tuz,
- 1 cimdik karabiber,
- 1 cimdik kimyon,
- 1 cimdik kırmızı toz biber,
- Bir tutam fesleğen,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Üzeri için gerekli malzemeler ;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
- 1 tutam maydanoz.
Fırında Mantarlı Tavuk Sote'nin Yapılışı
Maydanozu ince ince doğruyoruz. Soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz. Kırmızı biberi küp şeklinde ince ince doğruyoruz. Tavuk göğsünü küp şeklinde orta kalınlıkta doğruyoruz. Teflon tavaya sıvı yağı, tavuk etini koyalım ve suyunu salıp, çekene kadar soteleyeliyoruz. İçine soğanı, kırmızı biberi, mantarları, baharatları, tuzu koyalım ve soteleyelim. Hazırladığımız karışımı fırın tepsisine koyup, yayalım. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim. Daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesini serpip, yeniden fırına koyup, peynirler eriyene kadar fırında bekletelim.
Fırında Mantarlı Tavuk Sotemizi üzerine maydanozumuzu serpip, servis yapalım ve Afiyet olsun.
No Comment to " Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi "